Partnership CompLions en
B-Able

B-Able kiest strategisch voor CompLions-GRC bij uitbreiding van haar informatiebeveiligings- en privacy-dienstverlening

Deventer, februari 2021


Frans Broekhof, CEO van CompLions-GRC: “Wij zijn verheugd met B-Able als partner. B-Able richt zich op marktsegmenten die perfect aansluiten op onze gezamenlijke marktbenadering. Onze software tool, GRCcontrol, is namelijk essentieel voor organisaties waar Governance, Risk, Compliance en Security essentiële onderdelen vormen bij de digitale transitie en waarbij men tevens een grote professionaliseringsslag wil maken. CompLions-GRC is de eerste aanbieder in Nederland met een dergelijke GRC-tooling en wordt inmiddels veelvuldig en succesvol ingezet bij het bedrijfsleven, zorg en overheden.” Dennis Iliohan, Business Unit Manager van B-Able: ”Met onze Health Check evalueren we de technische, procesmatige en organisatorische inrichting en de samenhang daartussen. Om dit inzichtelijk te krijgen en de ontwikkeling te volgen naar het beoogde beveiligingsniveau is een dergelijke tool esentieel.’’


Om een paar voorbeelden te geven: met GRCcontrol krijgen gebruikers optimaal inzicht in hoeverre ze aan de eisen voor bijvoorbeeld kwaliteit en informatiebeveiliging voldoen. Middels de standaard PDCA (Plan-Do-Check-Act)-cyclus van onze software werk je automatisch aan continue kwaliteitsverbetering. Verder vergen periodieke audits door derden aanzienlijk minder tijd en daarmee minder kosten omdat er permanent en op uniforme wijze wordt bijgehouden wat relevant is voor de certificeringen en andere kwaliteitseisen zoals ISO-/NEN-normen, de BIR, BIG, BIO, NIST en ISAE3402. CompLions-GRC is een web-based oplossing en kan zowel in de Cloud als On-site worden geïnstalleerd. Daarnaast zorgen we samen met onze partners dat we aansluiten op de omgevingen van onze gebruikers. Dit doen we door middel van API’s naar 3rd Party Solutions als Matrix42, NETWRIX, TopDesk, Thoughspot, MS Power BI en Qlickview.


“B-Able stelt met CompLions-GRC haar klanten nog beter in staat om pragmatisch en geautomatiseerd te begeleiden in het voldoen aan wet-en regelgeving”


Op digitale wijze schudden Frans Broekhof (links), CEO van CompLions-GRC en Dennis Iliohan (rechts), Business Unit Manager van B-Able elkaar de hand op een goede samenwerking.

Over CompLions-GRC

CompLions-GRC is een in Deventer gevestigde Nederlandse onderneming die zich al vele jaren richt op managementsystemen voor Governance, Risk- en Compliance- management, onder de naam GRCcontrol. Het bedrijf levert oplossingen aan overheden en ondernemingen in elke sector. Door de diepgaande kennis van de diverse sectoren en de daarvoor geldende normenkaders en kwaliteitseisen voor certificering, neemt CompLions-GRC een unieke positie in. Door gebruik te maken van GRCcontrol weten relaties van CompLions-GRC een voortdurende kwaliteitsverbetering van bedrijfsprocessen en efficiencyslagen bij certificeringstrajecten te realiseren. CompLions-GRC werkt hierbij nauw samen met door haar geautoriseerde partners voor consultancy, verkoop en implementatie van GRCcontrol


Over B-Able

Bij B-Able zijn uitsluitend ervaren, hooggeschoolde informatiebeveiligings- en privacy specialisten werkzaam. Onze specialisten zijn breed inzetbaar. Hierbij kun je denken het uitvoeren van een Health Check (0-meting), het implementeren van de maatregelen tot aan de ondersteuning in de vorm van Security As A Service, maar ook het compleet uitrollen van privacy-implementatieprogramma’s.

Eén ding hebben al onze experts gemeen: ze zijn gemotiveerd en gedreven om de digitale veiligheid binnen uw organisatie te verhogen én om u te helpen gedegen afwegingen te maken, om preventief en structureel te bouwen aan uw risicomanagement en security-bewustzijn. Onze specialisten zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring als het gaat om het proces rondom informatiebeveiliging en de organisatie. Hierdoor zijn ze als vakspecialist uitstekend in staat om als Chief Information Security Officer (CISO) of Functionaris Gegevensbescherming (FG) op te treden of een security implementatieproject te begeleiden in de rol van bijvoorbeeld Projectleider Informatiebeveiliging.

Website B-Able

Terug naar actueel overzicht

CompLions partners

Voor advies, implementatie en on-the-job begeleiding werken wij samen met ervaren partners.

Bekijk al onze partners