CompLions is Data Pro gecertificeerd!

Deventer, Oktober 2021

CompLions heeft op 09-09-2021 het Data Pro Certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit betekent dat CompLions invulling heeft gegeven aan haar verantwoordingsplichten in de rol als verwerker, zoals deze te vinden zijn in de Data Pro Code. Hiermee mag CompLions zich onderscheiden als één van de organisaties die deze certificering heeft behaald. Hiervoor zijn we als CompLions erg trots dat we na een succesvolle audit het certificaat in ontvangst mochten nemen. Naast het Data Pro certificaat is CompLions ook al geruime tijd ISO27001 gecertificeerd. 

Wat is Data Pro en wat betekent dit voor u?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. Dit is een gedragscode waarbij organisaties in de ICT-sector zich kunnen aansluiten. Veel van de leden van NLdigital treden voor hun opdrachtgevers op als verwerker van persoonsgegevens. De Data Pro Code is bedoeld om deze bedrijven te helpen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

CompLions is niet alleen zelf Data Pro gecertificeerd, echter kunnen wij ook de Data Pro code als content binnen GRCcontrol gratis meeleveren. Voordeel voor u is dat u hulp kunt krijgen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te voldoen.


Wilt u ook Data Pro gecertificeerd worden? Neem dan contact met ons op om samen met NLdigital gecertificeerd te raken.


De code biedt bedrijven die met de Data Pro Code werken een aantal praktische uitwerkingen geënt op de AVG. Een voorbeeld is het ‘Data Pro Statement’ voor verwerkers/verantwoordelijken. Als klant van CompLions kunt u nu ook beschikken over de voordelen die de Data Pro Code biedt als het gaat over de bescherming van persoonsgegevens.CompLions en Data Pro

CompLions wordt voor de ISO27001 certificering elk jaar getoetst door een gecertificeerde audit organisatie om te kijken of we nog voldoen aan de gestelde eisen van het certificaat. De audit die wij jaarlijks doorlopen bestaat uit het beoordelen van de documentatie die onder andere bestaat uit het implementatie beveiligings- en privacy beleid, gehanteerde verwerkingsovereenkomst(en) en verschillende andere IB & privacy processen/procedures. Na het beoordelen van deze documentatie volgt er een audit op locatie om te zien hoe de organisatie in elkaar zit en hoe het er in de praktijk eraan toe gaat.  

Het bezitten van een ISO27001 certificaat geeft aan dat er aandacht is voor informatiebeveiliging en privacy binnen het bedrijf en dat er een geïmplementeerd informatiebeveiliging en privacy beleid is. Nu CompLions lid is geworden van NLDigital was het voor ons een logische stap om ons ook te certificeren voor de Data Pro Code.  

Als CompLions helpen wij onze klanten om ‘in control’ te zijn over al hun Privacy, GRC en Certificeringsvereisten. Hiervoor kunnen wij zelf als organisatie niet achterblijven. Het behaalde certificaat toont aan dat CompLions voldoet aan de Data Pro Code vanuit de basis van de wettelijke verplichtingen van de AVG.


Wilt u meer weten over wat wij doormiddel van het Data Pro Certificaat aan onze klanten beloven?

Lees het hier verder

Terug naar actueel overzicht

CompLions partners

Voor advies, implementatie en on-the-job begeleiding werken wij samen met ervaren partners.

Bekijk al onze partners