CompLions is
10 jaar op rij
ISO 27001 gecertificeerd!

CompLions behaalt voor het 10e jaar op rij het ISO 27001 certificaat

Trots mogen wij mededelen dat wij voor het 10e jaar op rij onze ISO 27001 certificering hebben behaald! Hiermee laten wij zien dat we voldoen aan de wereldwijde norm voor informatiebeveiliging. CompLions hecht veel waarde aan privacy en het zorgvuldig omgaan met gegevens, vooral in deze tijd! Daarom zijn we maar al te trots met het behalen van het ISO 27001 certificaat.

Samen met het team van CompLions hebben we ook dit jaar weer de audit goed doorlopen. 


Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een wereldwijd erkend certificaat op het gebied van informatiebeveiliging. Het certificaat is een kwaliteitslabel dat uitstraling geeft aan je organisatie. Het geeft mede vertrouwen aan je (potentiële) klanten over je respect voor de AVG privacywetgeving en de manier waarop je omspringt met data. In ISO 27001 zijn eisen aan informatiebeveiliging vastgelegd. Organisaties met een ISO 27001 certificaat zijn goed gewapend tegen datalekken. Het biedt geen 100% bescherming, maar zorgt er wel voor dat databeveiliging in het middelpunt van de aandacht van de volledige organisatie komt te staan.


Wereldwijd hebben inmiddels bijna 1.8 miljoen bedrijven een ISO-certificaat. Steeds meer bedrijven willen alleen zakendoen met andere ISO-gecertificeerde bedrijven, of ze vragen om een ISO-certificaat voor verdere samenwerking. Niet-gecertificeerde bedrijven merken daarom steeds meer dat ze uitgesloten worden van bijvoorbeeld aanbestedingen. Voor contracten met bijvoorbeeld zorgverzekeraars en gemeenten is het ook steeds vaker een eis om een ISO-certificaat te kunnen overhandigen.


Een ISO-certificaat behalen betekent niet dat je allemaal extra administratie moet uitvoeren waar je veel tijd aan kwijt bent. ISO-certificering brengt juist veel voordelen met zich voor iedere organisatie. Een ISO-certificering helpt je om alle bedrijfsprocessen in je organisatie op een rijtje te zetten en te verbeteren. Het geeft je de uitgelezen mogelijkheid alle processen, taken en verantwoordelijkheden binnen je organisatie voor iedereen duidelijk en zichtbaar te maken. Hiermee vergroot je de betrokkenheid van alle werknemers binnen de organisatie. Daarnaast zit in iedere ISO-norm veel aandacht voor continue verbetering. Leren van dingen die niet goed gaan of die beter kunnen, zo blijf je steeds verbeteren en gaan dus ook de prestaties steeds verder omhoog.


Benieuwd hoe GRCcontrol jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen? Neem contact met ons op of vraag een live demo aan. 

Terug naar actueel overzicht

Smart partners

Voor advies, implementatie en/of on-the-job begeleiding van onze tool werken wij samen met ervaren partners, met de juiste expertise en kennis van uw processen en uw uitdagingen. Hieronder treft uw enkele partners. Voor een overzicht hier!

Bekijk al onze partners