UWV kiest voor CompLions en Capgemini

UWV kiest voor CompLions en Capgemini

Softwareontwikkelaar CompLions en consultancybedrijf Capgemini gaan gezamenlijk een deel van de informatiebeveiliging inrichten voor UWV. Beide partners hebben de opdracht binnengehaald via een onlangs uitgeschreven aanbesteding. Bij de uitkeringsinstantie zijn de persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders ondergebracht. CompLions en Capgemini zijn verheugd over het vertrouwen dat UWV in de organisaties heeft uitgesproken.

Stabiliteit en continuïteit

De veiligheid van persoonsgegevens is van groot belang voor het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Om de stabiliteit en continuïteit van haar informatiebeveiliging te blijven garanderen, heeft UWV gekozen voor GRCcontrol, het Governance Risk en Compliance (GRC) softwarepakket van CompLions. Capgemini neemt de organisatorische implementatie voor haar rekening.

Trots en verheugd’

Oprichter en CCO Ron Boscu van CompLions: ‘ We zijn ontzettend trots en verheugd dat UWV èn Capgemini GRCcontrol als beste oplossing zien om de informatiebeveiliging van een complexe organisatie als UWV robuust te maken èn te vereenvoudigen. Hiermee krijgt UWV de mogelijkheid om een veelvoud aan losse rapportages van meerdere bedrijfsonderdelen te vervangen en onder te brengen in één centraal managementsysteem. Daardoor kan veel tijd worden bespaard en wordt het mogelijk om op ieder gewenst moment actuele stuurinformatie te raadplegen’.

Over UWV

UWV is als zelfstandig bestuursorgaan verantwoordelijk voor de uitvoering van een groot aantal wetten op het terrein van sociale zaken en werkgelegenheid. Omdat hierbij persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders worden verwerkt, heeft UWV al langer de behoefte om de informatie over informatiebeveiliging consistenter, overzichtelijker en meer gestructureerd vast te leggen. Ook wil de organisatie het rapporteren over activiteiten, incidenten en maatregelen en over de mate waarin UWV voldoet aan normenkaders als BIR/BIO, SUWI, DigiD en AVG vereenvoudigen. Een GRC softwarepakket biedt daarvoor de beste tools en GRCcontrol bleek de ideale oplossing.

CompLions en Capgemini starten de implementatie in Q4 2019.

Terug naar actueel overzicht

CompLions partners

Voor advies, implementatie en on-the-job begeleiding werken wij samen met ervaren partners.

Bekijk al onze partners