Beveiligings- / Data-lek melden

Melden van een Beveiligings- / Data-lek

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pfd, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Toestemming(Vereist)
  Toestemming(Vereist)

  Hoe om te gaan met uw gegevens

  CompLions-GRC B.V. acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Ondanks alle zorg en inzet kunnen er situaties ontstaan waarin sprake is van een zwakke plek of vermoeden daartoe in onze beveiliging. Dit is dan een beveiliging of een datalek. Als u de indruk heeft, dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik in één van onze diensten, vragen wij u om deze informatie met ons te delen om de situatie zo spoedig mogelijk op te lossen.

   

  Om misbruik van het beveiligingslek of een datalek door anderen te voorkomen, vragen wij u om bij een melding de volgende richtlijnen te volgen.

   

  • Meld beveiligings- / datalekken (of het vermoeden daarvan) via het onderstaand formulier.

  • Geef voldoende informatie (bijvoorbeeld een uitgebreide beschrijving inclusief IP-adressen, logs, hoe te reproduceren, screenshots, etc.) zodat wij uw melding zo effectief mogelijk kunnen behandelen.

  • Maak geen actief misbruik van het beveiligings-/ data-lek. Als dit toch gebeurt zal dit leiden tot aangifte.

  • Deel het beveiligings-/ data-lek niet met anderen, totdat het lek is hersteld.

   

  Zodra wij uw melding hebben ontvangen, zullen wij direct contact met u op om afspraken te maken over een redelijke herstelperiode en een eventuele gecoördineerde publicatie van het beveiligingslek of datalek.

   

  De richtlijnen zijn gebaseerd op de Leidraad om te komen tot een praktijk van Responsible Disclosure, opgesteld door het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

   

  Lees meer over deze richtlijnen op de website van de Kennisbank Openbaar Bestuur