GRCcontrol Information Security Management System voor eindgebruikers

Training

GRCcontrol Information Security Management System voor eindgebruikers

1 daagse training

Het Information Security Management System is ontwikkeld als basis van de GRCcontrol software. Met de GRCcontrol software kunt u op een eenvoudige, snelle, kostenefficiënte en modulaire wijze de beheersing van normen, managementsystemen en bijvoorbeeld wet- en regelgeving stapsgewijs implementeren. De beheersing kunt u eenvoudig aantoonbaar maken voor uw management, stakeholders, auditor en toezichthouders.


Overige informatie

De opzet van de training is niet enkel theoretisch maar ook praktijkgericht. De trainingen maken niet alleen gebruik van theorie maar er wordt tijdens de training ook geoefend met GRCcontrol in een cursusomgeving. Dit wordt gedaan door middel van opdrachten die doorlopen worden waarin de deelnemers acties moeten uitvoeren in GRCcontrol. Voorbeelden van acties zijn het toevoegen en verwijderen van bedrijfsonderdelen, middelen en processen maar ook het maken van doelstellingen, het uitvoeren van risicoanalyses en risicobehandelingen en het koppelen van maatregelen om deze doelstellingen te behalen.

Als deelnemer krijgt u eerst een stukje theorie over het onderwerp, vervolgens voert u de gerelateerde opdracht uit. Op deze manier wordt de theorie direct in de praktijk toegepast en kunnen onduidelijkheden of eventuele vragen direct worden toegelicht. De gebruikte cursusomgeving blijft na de training nog minimaal een maand beschikbaar zodat de gebruiker hier mee kan oefenen en testen zonder de eigen omgeving te vervuilen. De cursusomgeving en de trainingsopdrachten worden verzorgd door CompLions-GRC. Om de training optimaal te kunnen volgen is een laptop noodzakelijk.

Hieronder zijn de onderdelen te vinden die tijdens de training besproken worden.

  • Inrichting en configuratie
  • Normen en maatregelen
  • Voorbereiding risicomanagement
  • Business Impact Analyse (BIA)
  • Dreigingsanalyse
  • PDCA-cyclus
  • Incidentmanagement
  • Interne en externe auditmanagement
  • Rapportages & dashboarding

 

Kennisbank en additionele informatie

Na het volgen van de training krijgen de deelnemers toegang tot de kennisbank waar additionele informatie over GRCcontrol te vinden is. Denk hierbij aan de handleiding, diverse praktijkdocumenten en verschillende e-learning modules om de deelnemer verder op weg te helpen. Daarnaast krijgen de deelnemers de presentatie en de opdrachten die gebruikt zijn tijdens de training nagestuurd.

Aanmelden voor deze cursus

Terug naar het trainingsaanbod